Descobreixen al sud de Xile fongs que produeixen combustible dièsel

Científics nord-americans van descobrir a l’extrem austral d’Amèrica del Sud un fong que produeix combustible dièsel,  l’estudi fou divulgat en 2008 per la revista Microbiology.

G. roseum habita en els boscos humits de la Patagònia, un extens territori austral que comparteixen Xile i Argentina, i excreta un gas compost per una llarga cadena d'hidrocarburs i altres molècules. Quan es va cultivar al laboratori, el fong va produir un combustible similar a l'usat en els automòbils.

Els científics de la Universitat Estatal de Montana van precisar que el fong podria ser una nova font d’energia renovable. “És l’únic organisme que ha demostrat produir una combinació de substàncies combustibles de caracter important” va assenyalar Gary Strobel, un dels descobridors del fong. “El fong pot produir aquests compostos de dièsel a partir de cel·lulosa, el que el convertiria en una millor font de biocombustible que qualsevol altra cosa que fem servir actualment” afegeix.

El fong ha estat identificat com Gliocladium roseum, aquest fong es desenvolupa a l’interior d’arbres en els boscos patagónics, i produeix “micodiesel” a partir d’àtoms d’hidrogen i carboni, les mateixes molècules que es troben en el dièsel normal.

Quan els cultius es fan servir per produir biocombustibles han de ser processats abans d’esdevenir compostos útils” explicava Strobel, en canvi, en el cas del Gliocladium roseum es pot aconseguir “micodiesel” directament a partir de la cel·lulosa, el principal compost en les plantes i el paper. Conclouen que “això significa que si el fong s’utilitzés per produir combustible, ens podriem estalviar un pas en el procés de producció” i deixen les portes obertes a l’estudi en profunditat d’aquesta nova font d’energia.

FONT

èrica del Sud un fong que produeix combustible dièsel, va revelar avui un estudi divulgat per la revista Microbiology. Els científics de la Universitat Estatal de Montana van precisar que el fong podria ser una nova font d’energia renovable. ” És l’únic organisme que ha demostrat produir una combinació important de substàncies combustibles, “va assenyalar Gary Strobel, un dels descobridors del fong. “El fong pot produir aquests compostos de dièsel a partir de cel · lulosa, el que el convertiria en una millor font de biocombustible que qualsevol altra cosa que fem servir ara mateix, “va afegir. Identificat com Gliocladium roseum, el fong es desenvolupa a l’interior d’arbres en els boscos patagónicos i produeix a partir d’àtoms d’hidrogen i carboni les mateixes molècules que es troben en el dièsel, conegudes com “micodiesel,” van indicar els científics. En els boscos humits de la Patagònia, un extens territori austral que comparteixen Xile i Argentina, el Gliocladium roseum produeix una llarga cadena d’hidrocarburs i altres molècules. Quan es va desenvolupar en cultius de laboratori el fong va produir un combustible similar a l’usat en els automòbils, segons l’informe. “Quan els cultius es fan servir per produir biocombustibles han de ser processats abans d’esdevenir compostos útils,” va explicar Strobel. En el cas del Gliocladium roseum, es pot aconseguir “micodiesel” directament a partir de la cel · lulosa, el principal compost que es troba en les plantes i en el paper. “Això significa que si el fong s’utilitzés per produir combustible, es podria avançar un pas en el procés de producció, “va afegir. EFE / La Segona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s